Intake en Engineering

Kennismaking

Vanzelfsprekend maken we graag uitgebreid kennis met u als mogelijk nieuwe opdrachtgever. Dat doen we bij voorkeur bij ons op het bedrijf. Wij laten u graag zien wat we aan technische mogelijkheden in huis hebben en hoe we daarmee omgaan. Van uw kant verwachten wij dat u ons zoveel mogelijk inzicht geeft in uw bedrijf en uw wensen ten aanzien van de producten die wij voor u zouden kunnen gaan maken. Desgewenst kunt u ook al een van onze zeven accountmanagers ontmoeten, die u, afhankelijk van uw branche en wensen, als vaste contactpersoon zal worden toegewezen.

Bestaande klanten communiceren steeds via deze, vaste accountmanager. Mocht die niet beschikbaar zijn dan neemt een andere accountmanager of één van de drie afdelingsassistenten waar. In elk geval wordt u altijd te woord gestaan.

De accountmanagers zijn allen technisch geschoold in de richting Wtb (Werktuigbouwkunde) op MBO/HBO niveau. Commercieel denken passen zij alleen toe in de vorm van klantgericht zijn. Samen kunnen zij bogen op bijna een eeuw ervaring met plaatwerk in alle denkbare uitvoeringen en bewerkingen. Aldus is uw aanvraag of opdracht bij hen in deskundige en vertrouwde handen.

De bedrijfsprocessen bij VMC worden ondersteund door het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV. Speciaal voor de functie calculatie en werkvoorbereiding zijn softwaremodules ontwikkeld die zijn toegespitst op de unieke werkwijze van VMC: nauwkeurig, inzichtelijk en snel. Door de inzet van deze geavanceerde software zijn we in staat snel een nauwkeurige en inzichtelijke offerte uit te brengen, die met de spreekwoordelijke druk op de knop omgezet kan worden in een verkoop- en productieorder.

De productieorder geeft gedetailleerd de vereiste bewerkingen weer en de tijdstippen waarop deze gereed moeten zijn. Het resultaat is een just-in-time levering van producten met de bekende VMC kwaliteit.

Voor opdrachtgevers met een moeilijk voorspelbaar afnamepatroon houden we in overleg voorraad om toch leveringen binnen 24 uur te kunnen garanderen.

Offerte / order

U legt aan uw vaste accountmanager uw aanvragen voor en neemt deze met hem door. Samen bespreekt u, meestal op basis van beschikbare tekeningen, de eigenschappen van het product, mogelijke wijzigingen van reeds bestaande ontwerpen, het niveau van afwerking en eventuele nabehandelingen zoals stralen, coaten en lakken.

De accountmanager beoordeelt daarna uw aanvraag tot in detail. In voorkomend geval raadpleegt hij een collega die gespecialiseerd is op het gebied van bijvoorbeeld lasersnijden, buigen of lassen. Wanneer het bijdraagt aan een passende en correcte offerte wordt er al een uitgebreide tijdstudie gemaakt met behulp van de programmeersoftware die ingezet wordt bij de nodige CNC-bewerkingen.

Zodoende kunt u als mogelijke opdrachtgever al snel beschikken over een door een deskundig vakman volledig doordachte en uitgewerkte offerte.

Deze offerte wordt volledig in voor VMC aangepaste add-on’s en modules van het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV opgebouwd.

Daarmee is de stap van offerte naar order geworden tot de spreekwoordelijke druk op knop. Uiteraard wordt die pas ingedrukt als u en uw accountmanager het tot in detail volledig eens zijn.

VMC office

Engineering

Als opdrachtgever kunt u rekenen op goede ondersteuning door onze engineers  (Wtb MBO/HBO) die in elke opdracht een uitdaging zien. Op basis van deskundigheid worden ideeën en ontwerpen van de klant uitgewerkt tot technische hoogstandjes. Daarbij staat, door het inzetten van hoogwaardig uitgangsmateriaal  en slim toepassen van moderne plaatbewerkingstechnieken, het bereiken van een qua kosten uitgebalanceerd kwaliteitsniveau centraal.

Al in de ontwerpfase wordt het product zodanig gedefinieerd dat het met zo weinig mogelijk arbeid vervaardigd kan worden. Enerzijds kan dit worden bereikt door afzonderlijke onderdelen tot één geheel (uitslag) samen te voegen. Anderzijds werpt het zoveel als mogelijk en verantwoord geautomatiseerd bewerken ook zijn vruchten af. Meer daarover vindt u onder de kopjes Voorbewerken – Plaatbewerken – Samenstellen/Lassen.

Om te ontwerpen en te tekenen maken de engineers gebruik van Autodesk® software, AutoCAD® voor werken in het platte vlak en Inventor® voor drie dimensionaal werk. Natuurlijk kunnen zij, met behulp van uitwisselbestanden, ook vooruit met ontwerpen uit andere teken- en ontwerpsoftware.

Onder de noemer “samen sterk” bouwen wij aan een duurzame relatie met onze opdrachtgevers. Een belangrijk onderdeel daarvan is kennisoverdracht. In speciale sessies op het bedrijf maken onze engineers en accountmanagers (het ontwerpteam van) de opdrachtgevers duidelijk hoe de mogelijkheden van het moderne productieapparaat van VMC optimaal ingezet kunnen worden. Het product van de klant staat in deze benadering centraal, de mogelijkheden zijn immers schier onbegrensd. Voor VMC is dit de technische uitwerking van klantgericht zijn

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord!

metaalunie
sbb-beeldmerk-fc
Total Views: 1.849Daily Views: 4