Robotlassen

Binnen VMC zijn diverse lasrobots actief, voorzien van de meest geavanceerde technologie op het gebied van lastechniek en robottechniek. Wij beschikken over een ruime ervaring in gerobotiseerd lassen. Voor het gerobotiseerd lassen van staal, RVS en aluminium bent u dan ook bij ons op het enig juiste adres!

Een werkwijze die nieuw is binnen VMC is het lassen van een product met twee robots tegelijk. Dit kan gunstig zijn voor warmte-inbreng en vervorming, maar ook de doorlooptijd van een product kan behoorlijk verkort worden.

Er wordt off-line geprogrammeerd. Dit biedt de mogelijkheid de robots nauwkeurig te programmeren terwijl de productie doorgaat. Door deze werkwijze kunnen wij zeer snel een werkstation inrichten of van werkstation wisselen. In combinatie met onze universeel uitwisselbare opspantafels zijn wij zeer flexibel en halen wij korte omsteltijden.

Mallen worden door ons eveneens off-line in 3D ontworpen en vervolgens buiten de lasrobots om geproduceerd. Al onze ervaring en plaatwerkkennis wordt daarin gestopt.  Zodoende worden de kosten laag gehouden en zitten de mallen vernuftig in elkaar

Handlassen

Indien sprake is van kleine series, enkelstuks of prototypes, wordt gekozen voor handlassen. Daarvoor hebben wij de keuze uit MIG/MAG-lassen en TIG-lassen. Het laswerk wordt verricht door goed opgeleide en gedreven vakmensen met behulp van uiterst moderne lasapparatuur op compleet uitgeruste lastafels.
VMC verzorgt het handlassen van staal, RVS en aluminium.

Weerstandlassen

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord!

metaalunie
sbb-beeldmerk-fc
Total Views: 1.802Daily Views: 1